Curriculum Vitae for Christian F. Stærk

August 2016

Uddannelse

1996-99 Datalogi v. Aarhus Universitet
Ikke afsluttet
1993-96 Studentereksamen

Erhvervserfaring

2010- Udvikler hos Safeticket ApS
Stadig ansat, partner siden 2011
2007-2010 Systemudvikler hos Telia Stofa
2000-2007 Systemudvikler hos pil.dk
1999-2000 Webudvikler hos MegaMusic.com
Opsagt pga. arbejdsgiverens økonomiske problemer

Foreningsarbejde

2002-2004 Bestyrelsesmedlem i foreningen Scene Event
2004-2010 Bestyrelsesmedlem i Aarhus Unix User Group.
Formand for foreningen fra 2007 - 2009.

Open source

2003-2012 FreeBSD contributor
Er port maintainer på en række porgrammer i FreeBSD portsamlingen.
2004-2009 mlmmj contributor
Har løbende sendt patches og er blevet committer i 2006.

Min baggrund

Jeg er 39 år, har en matematisk studentereksamen og har i ca. 3 år fulgt datalogistudiet på Aarhus Universitet.

I perioden september 1999 til og med januar 2000 arbejdede jeg for MegaMusic, Inc./MegaMusic Europe Aps hvor jeg stod for opbygning af www.megamusic.com samt opsætning og vedligehold af den Linux server, systemet kørte på. Dette inkluderede implementeringen af betalingssystemet leveret af Emprise (www.emprise.de). Al serverside scripting foregik i Perl.

Fra april 2000 til februar 2007 arbejdede jeg som udvikler hos pil.dk. Jeg beskæftigede mig primært med opbygning og vedligeholdelse af avancerede webløsninger, som alle kørte på unix. Teknologierne her var primært Perl og PHP med forskellige underliggende databaser. Det sidste lange tid hos pil.dk arbejdede jeg næsten udelukkende med pil.dk's betalingsløsning quickpay.dk. I den forbindelse fik jeg indgående kendskab til protokollerne der benyttes op mod PBS, WorldPay samt diverse netbanker. Ydermere stod jeg for implementeringen af nye sikkerhedskrav fra VISA (PCI-DSS).

Fra marts 2007 til juni 2010 arbejdede jeg som systemudvikler hos Telia Stofa. Her arbejdede jeg med diverse interne systemer, der drev virksomhedens internet-platform samt digital-TV-platformen. Ydermere udviklede jeg på støttesystemerne, der benyttedes af en stor del af de øvrige medarbejdere i forbindelse med support, kundeservice og fejlretning. Disse systemer byggede generelt på Linux med PHP eller Perl kombineret med mySQL eller PostgreSQL samt en webbaseret frontend med varierende mængder af javascript. Siden lanceringen af Video On Demand, var jeg meget involveret i integrationen af backenden, der håndterede data dertil, inklusiv integration op mod systemer hos indholdsleverandørerne.

I juli 2010 blev jeg ansat som udvikler hos Safeticket ApS. Min opgave var at bygge en ny platform fra grunden, som kunne danne basis for billetsystemet fremadrettet. Platformen er bygget på FreeBSD, PostgreSQL, Perl og nginx. Billetter sælges som udgangspunkt online med kortbetaling, men der er også understøttelse for at sælge via en backoffice-funktion samt automatisk at få udskrevet billetter på en termoprinter. Idet Safeticket er en lille virksomhed står jeg også for driften af serverne. Siden januar 2011 har jeg været partner i selskabet. I den tid, jeg har været med i projektet, har vi udviklet aggressivt på systemet, og det er muligvis nu markedets mest fleksible billetsystem.

Om mig

Jeg er perfektionistisk anlagt og har en stærk trang til at løse problemerne rigtigt i første hug. Jeg er dog ganske godt i stand til at skubbe perfektionismen i baggrunden, når det skal gå stærkt og tingene skal være færdige. Jeg foretrækker skarpe prioriteter og holder mig ikke tilbage med at fortælle, når planerne ikke hænger sammen, eller der er kedelige konsekvenser af diverse beslutninger. Jeg arbejder noget hurtigere end gennemsnittet og resultatet er i højere kvalitet. Jeg har nemt ved at overskue både de store linjer samt grave mig ned i vilkårligt små detaljer.

Jeg har en del god baggrundsviden fra min tid på universitetet og er derudover stort set selvlært. Jeg sætter mig løbende ind i de nye ting, der er relevante eller som jeg finder interessante. Min holdning er at man skal lære hele tiden for ikke at sakke bagud.

På kort listeform dækker min erfaring bl.a. følgende:


E-mail Valid XHTML 1.1 Valid CSS!